OVER MOSTERT & WIJN

Mostert & Wijn organiseert laagdrempelige wijnworkshops en wijnproeverijen van een kwalitatief hoog niveau voor bedrijven en/of gezelschappen.

Ook importeren en verkopen wij bijzondere wijnen uit Spanje en Portugal. Deze bijzondere wijnen vind je niet in de winkel of supermarkt.

Wat willen wij:
Wij willen zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor wijn in het algemeen en Spaanse en Portugese wijnen in het bijzonder.

Waarom Spanje Portugal:
Al jaren komen we in Spanje en Portugal; iedere keer zijn we weer onder de indruk van het pure van de mensen, het landschap, de steden en natuurlijk de wijnen.

Er worden mooie wijnen gemaakt van vaak unieke druivenrassen die je elders op de wereld niet of nauwelijks tegen komt; door gepassioneerde wijnmakers die de eigenschappen van de druiven en de omgeving in de wijn naar voren willen laten komen.
Om meer mensen te laten meegenieten van het moois wat deze landen te bieden hebben, organiseren we regelmatig proeverijen.

Hoe weten we wat er speelt:
Om op de hoogte te zijn en te blijven van de ontwikkelingen, contacten te leggen en te onderhouden met wijnboeren gaan we regelmatig naar Spanje en Portugal.
Onze voorkeur gaat vooral uit naar wijnen:
⁃ gemaakt door kleine / middelgrote producenten van kwalitatief goede wijnen,
⁃ die niet in een supermarkt te vinden zijn,
⁃ die op een manier gemaakt worden waarbij natuur en omgeving zo min mogelijk belast
worden.

Wijnreizen
Door de jaren heen hebben we verschillende wijngebieden bezocht in:

Spanje:
Rioja, Rias Baixas, Ribeira del Duero, Toro, Rueda, Jerez.

Portugal:
Vinho Verde, Douro, Alentejo.

Frankrijk:
Loire, Champagne, Bourgogne, Rhone, Languedoc, Pays d’Oc.

Italie:
Piemonte, Chianti.

VS:
Napa county, Santa Barbera.

Canada:
Ontario.